søndag 18. september 2011

Et luksusproblem

Da er utplasseringsprosjektet kommet dit hvor noen av elevene har fått napp på søknad og telefonoppfølging. På fredag var enda en av elevene våre sikret et sted å gå. 

En utfordring oppsto: "Hva skal jeg gjøre med de andre stedene jeg har søkt - hva om også de tilbyr meg jobb?" Bekymringen var stor. 

"Det er et luksusproblem", svarte jeg. "Dersom de ringer deg og ønsker at du skal jobbe for dem - OG du har falt til ro med et annet tilbud, ja da sier du høflig nei takk til tilbudet. Dersom du er usikker på om du har valgt rett tilbud, foreslår du et møte med en annen tilbyder. Når du har gått i møte nummer to, har du et godt sammenligningsgrunnlag og kan velge ut fra de kriteriene som melder seg gjennom et personlig møte." 


I det virkelige arbeidsliv kan jo også lønn være en faktor å forholde seg til. Men det kan vi snakke mer om senere, når studiene er avsluttet og dere er klare for arbeidslivet på ordentlig.

Noen av elevene synes det går tungt, og at livet er en eneste oppoverbakke. Andre elever har ikke iverksatt store forsøk på å søke jobb ennå, men jobber fortsatt med å ferdigstille søknad og få den godkjent. 

Til tross for at noen er på forskjellig nivå akkruat nå, vil det løsne for de fleste om ikke lenge. De som har flest "varme kontakter" vil merke det først. 

Kriteriet er å ha ti søknader ute samtidig, for å forkorte prosessen. Har du bare en ball i luften og den ikke faller ned, vil det være tungt og tidkrevende å starte fra begynnelsen. Nettopp dette gikk opp for noen denne dagen. Alt vi kan gjøre er å krysse fingrene for at all igangsatt aktivitet får et positivt utfall. Enhver kontakt har en verdi, og kan bli utslagsgivende. Forstett å stå på, så vil arbeidet lønne seg!


1 kommentar:

Design Container sa...

Vi er så heldige at vi får besøk av Mina i morgen. Det gleder hele gjengen seg til! Følg oss på FB her: http://www.facebook.com/DesignContainer

Hilsen Linn-Cecilie og Design Container