fredag 5. mars 2010

PÅ BESØK HOS PLAN A KOMMUNIKASJON



Har du en plan B? Det har ikke Alexander Ørnberg. Han har foreløpig ingen plan for hva han vil bli i framtiden, sier han.

Det bunner ikke i dårlig planlegging fra Alexanders side at han ikke har spesifikke fremtidsplaner. Nå er han utplassert hos selskapet som har sørget for å være Plan A, "det du tenker først". Plan A kommunikasjon holder til like ved Carl Bernes plass i Oslo. Her er Alexander hver fredag hvor han jobber som programmerer. Han har utrolig mye å gjøre når han er der. Læreren, som kommer på besøk for å evaluere eleven på arbeidsplassen, møter to typer med ansiktene vendt mot en skjerm. Et par blikk registrerer ankomsten.
– En kopp kaffe?
Alexander og den ene av selskapet eiere, Carl, sitter dypt konsentrert over en laptop og diskuterer en nettløsning. Noe virker ikke helt som det skal. Torun, den andre av selskapet eier, heller i koppen. Det må påfyll til før Alexander har anledning til å rive seg løs fra arbeidet for å ta en prat om utplasseringsjobben.

MK – veldig teknisk
Han synes han har god nytte av å ha kommet seg ut for å se hva arbeidslivet går ut på, og sier at han også har hatt glede av å lære seg spennende fag på Medier og kommunikasjon.
– Mye av det er veldig teknisk, det tar en god del tid å lære funksjonene i programmene, sier han.
Noe av det han har lært på MK på Nannestad vgs kommer han til å drive med på en eller annen måte i fremtiden. Han er likevel ikke sikker på om han skal bli programmerer. Men han har lagt noen viktige planer likevel. Først skal han gå videre med realfag, deretter har han planer om to år i militæret - på befalskolen. Han kommer også til å holde kontakten med Plan A i tiden som kommer, og muligens jobbe frilans med programmering for dem etter russetiden.

Må jobbe mindre
Selskapets to eiere, Torun og Carl, er veldig fornøyd med innsatsen hans og sier at han må "finne nivået" for hva som er fakturerbar tid. Med det mener de at Alexander er svært nøye, og spøker med at ingen egentlig har råd til å betale for den jobben han nedlegger i et prosjekt – han gjør for mye! Det er et flott kompliment å ta med seg videre.

SHOUT FIKK POSTKASSE OG BLOGG!
Denne fredagen har det kokt i SHOUT-redaksjonen, til glede for elevene selv og lærere! Mie, redaktøren i SHOUT, har stått på som vanlig. Hun har delegert oppgaver og deretter fulgt dem opp, slik at alt som har skjedd i løpet av dagen er blitt gjennomført på en tilfredstillende måte. Nå begynner det å nærme seg viktige deadlines. Stoff skal skrives ferdig, designmaler skal gjennomføres, bilder skal tas, og alt skal administreres. Det går mot lansering av SHOUT!

Designmalene på plass
Caroline gjorde en flott jobb og hang opp alle malene til SHOUT på tavla. Verner har stått på og gjort ferdig i alle fall ett design, det går med stormskritt fremover. Og gjett hva - Inez og Kristine fra web-TV er i full gang med å lage video-promo for SHOUT. I dag har de filmet den nye postkassen pluss diverse andre saker. Videoen skal være klar til mandag!

SHOUT-blogg
Jan Erik, Mie, Bianca og Lars har tatt bilder av redaksjonen og de skal være klare. På SHOUT sin FB-side ligger en link til den nyopprettede bloggen. Også her: http://sh0ut.blogg.no/

GOD OG VELFORTJENT HELG, ALLE SAMMEN!

2 kommentarer:

Tone sa...

Nå blander du planene :-)

Annicken sa...

Takk for at du er oppmerksom og følger med, Tone! Innlegget er endret :-)