tirsdag 2. mars 2010

UTPLASSERING FÅR BESØK

Bilde av en blid gjeng i PlanB og biip.no: redaktør Karoline Braadland, utplasseringsstudent Tone Helene Oskarsen, Nannestad vgs og medstudent Maria Dela Cerna Øverlien fra Hamar Katedralskole. Foto: Annicken Dedekam Råge

I ukene som kommer får de utplasserte elevene besøk av oss lærere. Fredag før vinterferien var det fire bedrifter som fikk besøk av Bitten og Annicken.

Annicken besøkte Plan B og Tone Helene denne fredagen, i Egmonts karakteristiske svarte glassbygg på Majorstua i Oslo, rett bak Colosseum kino. Tone jobber som journalist for tidsskriftet PlanB og nettmagasinet biip.no. Her har hun funnet en spennende arbeidsplass som passer godt for henne og som gir henne de utfordringene hun trenger. Temaene Tone nå fordyper seg i er kultur, slik som musikk og film og mote. Nå har Tone foreslått for redaksjonen at hun skal dekke Spellemannsprisen (sammen med Vegard i EUB), og det har redaksjonen gitt klarsignal til. Tone ordner med akredittering selv, noe som jo er en interessant læreprosess i seg selv. Skal du jobbe som journalist er det viktig at du sørger for at du har adgang til arrangementene. Og det er jo ikke hvem som helst som får adgang, det må stå en publikasjon bak som godkjenner journalisten. Vi gleder oss til gjennomføringen av dette prosjektet, og til å se det ferdige, redaksjonelle produktet på trykk i PlanB!

Kunstneren Pushwagner. Foto: Nora Matilde Råge

LUNSJ OG FILMPRAT
Hos IndieFilm var det lunsj, og jeg fikk mat og deilig te! Produsent Carsten Aanonsen, jeg og Marianne ble sittende og prate om Mariannes utplassering, og hun fikk svært god tilbakemelding av Carsten på at hun hadde solgt seg inn til "stillingen" som produksjonsassistent på egen hånd. Marianne har gjort et kjempearbeid med blant annet å logge alle opptakene til dokumentarfilmen om kunstneren Pushwagner. Det kan kanskje virke som en litt lite glamorøs jobb, men Marianne selv synes hun har lært utrolig mye av hva som ligger bak en filmproduksjon. Det neste er forhåpentligvis at det passer å bli med ut å filme Pushwagner "in action" sammen med regissør Even Benestad.

FOTOSTUDENTENE
Bitten var på besøk hos Lin Kværnhaug fotograf i LK studio i Nittedal som har Hedi og Karianne fra 2mk utplassert hver fredag i faget prosjekt til fordypning. Jentene har fått lekt seg i studio med lyssetting og fotografering, og de har brukt hverandre som modeller. Jeg kom innom på fredag og da var de i full sving med å ta bilder av smykker til en avisannonse.

Jentene er snille, ivrige etter å lære mer om fotografering, men kan godt vise mer initativ og gjerne ha egne oppgaver der de kan utvikle seg selv bedre.

Ingen kommentarer: