torsdag 2. mai 2013

Den store dagen: presentasjon av utplasseringsprosjektet Jobb med D

Det ble for noen uker siden klart at vi måtte vise frem Jobb med D-prosjektet til politikere. Vi måtte fortelle de som driver med skolepolitikk at dette enestående prosjektet, der elever i 3MK er ute og jobber en dag i uken hele året, handler om å rette denne utdanningen ut mot et relevant marked. 

Det var stort oppmøte av publikum, arbeidsgivere og publikum da elevene presenterte Jobb med D-prosjektet.
Og vi ville si at mange av våre elever faktisk skaffer seg jobber etter endt skolegang. Noen på heltid, andre på prosjektbasis mens de studerer fagene videre på andre skoler.

En alvorlig bra innsats
Teamleder Per Balch-Barth, Anders Malmø, Roger Gjermundshaug, Camilla Sandum og Annicken Dedekam Råge har stått på. Det har vært produsert dokumenter, sendt e-poster, laget pressemeldinger, invitasjoner, og arrangementet har vært diskutert med ledelsen på skolen. Det har vært siktet høyt. Det ble besluttet at kun ledende politikere skulle bli invitert til vår presentasjon med våre elever, som vi er så stolte av. Vi ville at beslutningstakerne skulle komme. Og ikke minst ønsket vi å fortelle om prosjektet Jobb med D i sin helhet.

Gode kolleger har vist seg fra sin mest produktive side i disse ukene. Ikke det at de ikke er gode kolleger eller produktive hele tiden, men i det siste har innlevelsen vært på høyt nivå. Når man opplever slik fremdrift, samarbeid og et slikt engasjement, da er det gøy å være lærer og kollega! Vi MK-lærere på Nannestad (også de som ikke er nevnt ved navn her), er en sammensveiset gjeng som bruker sin kompetanse i de markedsrelaterte prosjektene vi skaper for våre elever. Prosjektbasert læring er vår såle, og det fungerer godt.

Hektiske timer
Dagen i dag har vært hektisk. Både lærere og elever hadde tanker i hodet da de gikk til sengs i går kveld. Og noen ble liggende og vri seg. Noen nervøse, andre fordi de lå og tenkte på om presentasjonen skulle være sånn eller kanskje endres...

Men politikere kom: Elisabeth Aspaker og Svein Harberg fra Høyre. Mette Hanekamhaug fra FrP, alle medlem av utdanningskomiteen på Stortinget. Vi er takknemlige for at dere er interessert i det vi driver med, våre tilrettelagte pedagogiske metoder og vårt næringslivsrettede utplasseringsprosjekt Jobb med D.

Kort oppsummert: de siste ukene har vært hektiske for lærerne på medier og kommunikasjon på Nannestad vgs. I dag fikk både elever og lærere full uttelling.

Det var imponerende å høre hva Glenn Nygård har fått utføre hos Qvisten animasjon.
I dag fikk alle utløst eventuelle stress-symptomer eller hjerteklapp. Alle de fremmøtte elevene våre presenterte enten prosjekt med mentor eller utplassering. Alle de som fremførte gjorde en fengende jobb. Og vi lærere fikk greie på mye som ikke er omtalt i bloggene til elevene. Spennende det også, å bli positivt overrasket.

Takk for innsatsen
Takk for en flott dag, takk for at dere atter en gang overbeviser verden om at deres eksistens har sin berettigelse – rent faglig. Mange av dere elever kunne i dag avsløre at dere har fått jobbtilbud, og selv om vi vet at mange av dere vil fortsette på skoler, så er det jo nettopp dette jobbtilbudet som er som en stjerne som henger over hodene deres. Takk til Sindre G som laget en vignett på null komma svisj. Det funket!

Visst har dere fått mulighet til å overbevise mediebransjen - at dere i roller som journalister (Romerikes Blad), markedsførere (Warner Music), animatører (Qvisten animasjon), TV (TV8)- og filmskapere (Tangristan og Den store lærerjakten), og fotografer (Dagbladet), at dere kan bidra med noe allerede nå, så unge, bare 19 år gamle kan dere brukes i de fagene som er nevnt over. Men husk at det er dere som eier hele prosessen dere har vært gjennom. Det er dere som har gått hele veien, fra start til mål. Bra jobbet!

Ingen kommentarer: