fredag 5. april 2013

Fare for at MK legges ned i sin form

Janeloken på 17 skriver i Aftenposten at omorganisering av MK vil ha en negativ effekt. Faksimile fra Aftenposten.
Vi er alle klar over den situasjonen MK er kommet i, og den 15. april skal det være en høring som går ut på å få inn alle innspill til forslaget om å endre MK til å bli et fag under studiespesialisering.

Konsekvensen av denne beslutningen vil være at medier og kommunikasjon blir teorifag, og muligheten til å prøve seg ut med utstyr og å jobbe med prosjekter slik man gjør det ute i bransjen, blir borte.

Vårt flotte utplasseringsprosjekt "Jobb med D" forsvinner. Gjør det noe? Dere er jo avgangselever og skal ikke sette deres fot på en videregående skole etter dette. Men hva med de som kommer etter? Kan dere formulere hva dere har lært på MK, hvordan dere har lært og hvorfor der mener at MK har vært en god linje for dere?

Den 2. mai skal vi presentere "Jobb med D" for medier og prominente politikere. "For sent", mener noen, fordi de mener at avgjørelsen allerede er tatt av politikerne. Endelig beslutning tas i juni 2013. Så det er ennå tid til å vise frem hva vi legger vekt på her på Nannestad, og sette fokus på suksessfaktorer som bare MK kan bidra med i pedagogisk sammenheng.

Les gjerne denne artikkelen av Kristin Halvorsen, som er besvart av Per Balch-Bart på Dagsavisen sine nettsider.

Legg gjerne inn innlegg på denne siden.

Artikler
"Medielinja ikke lenger yrkesfag" - Romerikes blad
"Medielinja provosert" - Telemarksavisa

Buskerud har vært hissige på å legge ned medielinja i lang tid. Se disse innleggene fra 2010 og 2012, der elevene demonstrerte på Bragnernes Torg i Drammen i fjor sommer.

Les her hva 17-årige Janeloken mener i Aftenposten om omorganisering av MK til studiespesialiserende.


Ingen kommentarer: