fredag 26. november 2010

TEORIOPPGAVE 1

Denne teorioppgaven skal ikke være mer omfattende enn at dere skal gjøre dere opp noen tanker om at det dere driver med i utplassering er et sted på en tidslinje. Dette er hentet ned fra kompetansemålene deres, og skal besvares fordi de kan være vanskelige å måle ellers. Legg gjerne ved visuelle eksempler dersom dere har noen. Dette med teknologiske endringer er kanskje mer aktuelt enn før akkurat nå.

Svarene publiserer dere på bloggene deres, i tillegg til referat fra arbeidsdagen. Frist: fredag 17. desember.

”Raske endringer i teknologi og samfunn fører til endringer i hvordan medieprodukter blir laget, brukt og formidlet i mediene. Antall formidlingskanaler øker, og konkurransen om å fange publikums oppmerksomhet er blitt større. Dette stiller nye krav til spesialkompetanse hos yrkesutøvere i medie- og kommunikasjonssektoren.

Valgfritt programfag bilde skal bidra til å videreutvikle kompetanse i bildeproduksjon innen forskjellige sjangrer og for ulike medieprodukter. Programfaget skal oppøve evnen til å kjenne igjen og forstå ulike historiske og kulturelle uttrykk og hvilke virkemidler som brukes for å påvirke holdninger, følelser og handlinger. Opplæringen skal oppøve kritisk bevissthet om slike virkemidler i egne og andres produksjoner.”

1.
Hva menes med at raske endringer i teknologi og samfunn fører til endringer i hvordan medieprodukter blir laget – redegjør for det historiske bildet fra 1990 og frem til i dag, bruk gjerne folks kompetanse på arbeidsplassen som sparringspartner.

2.
Når du jobber innenfor det mediet hvor du er utplassert observerer du arbeidsprosessen. Hvilke virkemidler blir tatt i bruk for å oppnå folks oppmerksomhet – du kan bruke et konkret oppdrag/sak du har jobbet med i bedriften som eksempel.

3.
Skal oppgaven/saken du har jobbet med publiseres i flere medieprodukter – evt hvilke – og hvordan tilrettelegges oppgaven/saken til dette formål?

Ingen kommentarer: