fredag 3. april 2009

STOPP PRESSEN!

Dagens billige aviser er ca. to hundre år gamle. Gutenbergs presse trykte ett og ett flak. Da rotasjonspressen kom, ble også avisproduksjonen mer effektiv. Likevel har forproduksjonen, som planlegging, levering, korrektur og deskarbeid stilt krav til og preget avisproduksjonen gjennom historien. Våre dagers teknologi har gjort hele denne prosessen enklere å endre dersom en feil oppstår. Før, da trykkeprosessen var manuell og maskinell, fordret det at alle feil var luket vekk og at alle nyheter var på plass. En annonse som ikke var kommet inn til deadline eller når avisen gikk i trykken, b le stående som et åpent sår på siden. Men det har aldri vært grunn god nok til å stanse produksjonen. Avisen skulle ut, det skal den fortsatt.

"Stopp pressen" er et uttrykk som ikke ofte er benyttet i avisenes historie. Dette uttrykket er det heller ikke enhver redaktør har kunnet bruke opp gjennom tidene. Man stopper ikke pressen med mindre det er en historisk anledning; Kongen er død! - John F. Kennedy er skutt! - Krigen er over!

Det er kun redaktøren som har mandat til å kunne stoppe pressen.

I meldingen nedenfor er STOPP PRESSEN! brukt som en måte å få oppmerksom på, og betyr i den sammenheng at dere nå stopper å produsere mer på bloggene deres.

:-) Annicken

Ingen kommentarer: