tirsdag 11. november 2008

Alle lærer!

Etter et angrep av influensa er jeg tilbake på banen. Og jeg må si det; dere er deltakere i et suksess-prosjekt. Når jeg leser bloggene deres får jeg gode opplevelser. Å være lærer på en skole, i et klasserom, for så mange individuelle personer, er noen ganger som å stå i et glassbur. Man forteller, informerer, viser, presiserer, repeterer. Man hører sin egen stemme, men vet ikke om stemmen blir hørt, mye mindre om informasjonen virkelig når frem. Når dere nå er ute i det virkelige arbeidslivet, er det som om dere formidler at det dere ser stemmer med det en lærer har formidlet til dere i teorien. Dere forstår at gjennom å jobbe med oppgaver på skolen så er dere i noen grad blitt skolert til å forstå noen grunnprinsipper som dere nå ser tatt i bruk i virkeligeheten. I tekstene i bloggene deres formidler dere at dere blir litt overrasket av hvordan denne teorien og virkeligheten er skrudd sammen. Det er oppmuntrende for en lærer å se hvordan lærdommen siger inn og dere tar erfaringene deres på alvor. Tomas har oppdaget Kreativt Forum. Kreativt Forum er foreningen til reklamebransjen, og muligens et sted hvor dere skal figurere i fremtiden fordi dere har levert ekstraordinært gode løsninger og vunnet Gullblyanten. Se Kreativt Forum på nett her: http://www.kreativt-forum.no

Jeg håper dere leser hverandres blogger. Det er meget lærerikt og veldig morsomt å se hvor forskjellige dere er og hvor mange forskjellige oppgaver man kan jobbe med etter å ha gått på Medier og kommunikasjon. Tilsammen er det vanvittig stor spredning på arbeidsoppgavene. Husk at denne bloggen representerer et viktig nettverk. Selv om dere oppholder dere på vidt forskjellige steder, er det ingen som vet hvor dere skal treffes i arbeidslivet en annen gang. Bli kjent med dette lille nettverket, og ta godt vare på det!

Denne uken møtes lærerne for å bli enige om kriterier for evaluering av dere som er ute i praksis. Denne bloggen er det viktigste redskapet. Pass godt på deadlines for oppdatering. For selv om dere har det gøy på jobb, er det min målsetning at dere skal gå ut av tredje klasse med riktige karakterer. Andreklassinger: følg nøye med, for dere skal i ilden neste år! Det å glemme oppdatering eller av andre grunner ikke følge opp bloggen, trekker ned. Regner med at dette innovative prosjektet inspirerer hver og en av dere til å gjøre helheten maksimal. Sammen er vi dynamitt.

Annicken

1 kommentar:

Annicken sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.