fredag 4. september 2009

CROWDED HOUSE!


Foto: iStock

Aldri før har så mange elever ved Nannestad videregående skole søkt seg til utplassering. Lærerne har dette året gått i kjelleren og hentet opp den grunnleggende energien som skal til for å vise elevene vei ut i arbeidslivet, på bakgrunn av at medie- og kommunikasjonslinja er en yrkesrettet linje. I dag har vi 24 elever som jobber intenst med å finne arbeidsgivere gjennom blant annet å bruke internett og personlig nettverk.

Andre og tredjeklassinger har dette året enten prosjekt til fordypning eller tekst, lyd og bilde. Disse fagene slås sammen i et helhetlig prosjekt som går ut på at elevene - i den grad det lar seg gjøre - bør skaffe seg yrkesbakgrunn og erfaring. Fra i dag skal alle elevene blogge sine erfaringer, selv negative erfaringer, si noe om usikkerhet, om det å bestemme seg og til slutt noe om å lykkes.

Prosjekt utplassering er godt i gang, og i dag samler jeg inn alle bloggene som elevene oppretter som prosjektdokument. Alle disse prosjektdokumentene (bloggene) skal oppdateres hver fredag og senest være oppdatert innen påfølgende mandag morgen før skolestart. På bloggene kan vi følge elevenes utvikling, refleksjon og få vite noe om konkrete arbeidsoppgaver. Det stilles krav til hva som står i fredagens oppdatering, her blir formulering og oppgraderingsfrekvens elementer som inngår i den totale vurderingen av eleven ved skoleslutt.

Når bloggene er på plass er dette prosjektet på skinner. Elevene ringer, skriver søknader, ringer, lager CV, ringer, benytter kontakter og nettverk. Her er det høyt energinivå og høye ønsker!

Vi håper og tror at deres entusiasme skal bringe dem ut i erfaringer som de får stort utbytte av!

Annicken

Ingen kommentarer: